Laat je inspireren

Professioneel

Herstelling dak Ixina Boortmeerbeek

Bij Dak Hannes werden we benaderd voor een belangrijk renovatieproject van de hele Ixina-winkel in Boortmeerbeek. Tijdens de inspectie van het pand bleek dat het verouderde PVC dak en de niet-functionele lichtkoepels problemen veroorzaakten. We werkten nauw samen met de eigenaar om een kostenefficiënte oplossing te vinden die de levensduur van het dak zou verlengen.

Het bestaande PVC dak vertoonde tekenen van slijtage, met losse opkanten en hoeken. Daarnaast waren de lichtkoepels overbodig geworden vanwege de installatie van een nieuw plafond in de winkel. Om het dak te herstellen, besloten we om de lichtkoepels volledig te verwijderen en de openingen vakkundig dicht te timmeren. Hierdoor werd niet alleen de esthetiek verbeterd, maar ook de waterdichtheid van het dak versterkt.

Tijdens het herstelproces werd ook duidelijk dat er onvoldoende afvoeren aanwezig waren. Om dit probleem aan te pakken, hebben we extra regenwaterafvoeren geplaatst, zodat er voldoende afwatering kon plaatsvinden en er geen overbodig water op het dak bleef liggen.

Daarnaast hebben we grondig gewerkt aan het herstellen en verbeteren van de hoeken en opkanten van het dak. Door deze belangrijke structurele elementen te versterken, hebben we de duurzaamheid en levensduur van het dak kunnen verlengen, waardoor toekomstige problemen werden voorkomen.

Samen een project realiseren?

Neem gerust contact